Planetna gonila

Planetna gonila so majhna in lahka. Prenašajo lahko velike moči in dosegajo velika prestavna razmerja. Uporabljajo se tam, kjer je potrebna majhna masa in je na razpolago malo prostora. Na voljo so v motorni in brezmotorni izvedbi z nogami ali prirobnico.

VELIKOST: 1 – 8
i = 3,4 do 2000
M2 = 150 – 14000 Nm

Upravljanje je možno s pomočjo frekvenčne regulacije moči:

P = 0,75 do 132 kW.

Osnovni podatki

Planetna gonila so zasnovana v 8 velikostih, ki jih je mogoče enostavno sestavljati v večstopna gonila (modulna gradnja). Prirobnice so iz sive litine, votli zobniki (venci z notranjim ozobjem), ki v bistvu tvorijo ohišje gonila, pa iz legiranega jekla za poboljšanje. Vsi ostali zobniki so cementirani in brušeni. Vstopna in izstopna gred sta kaljeni in brušeni, na gonilu pa vedno soosni. Gonilo je okrogle oblike, pritrjujrmo ga lahko preko izstopne prirobnice, ali ga postavimo na noge. Uporabi se lahko momentna ročica, kombinirana z nogami in prirobnico ter še kaj po želji naročnika.

 

Vstopna gred vrti osrednji zobnik sončnik, ta pa poganja planetne zobnike, ki so vležajeni z igličnimi ležaji in se kotalijo po votlem zobniku. Planetniki so pritrjeni na nosilcu planetnikov (stegi), preko katerega se prenaša moment na sončni zobnik druge stopnje ali na izstopno gred.

 

Gonila so lahko sestavljena iz poljubnega števila stopenj, kar je odvisno od zahtevanega prestavnega razmerja.)

Ključni pojmi   Reduktor, reduktorski motorji, reduktorji, reduktorski prenosniki, planetna gonila

Pripadajoči dokumenti

WEB APLIKACIJA

On-line IZBIRA GONIL

WEB KATALOG

Prebrskajte čez naš katalog

PRODAJNA MREŽA

Kje smo

Kontaktirajte  nas

Scroll to Top
Call Now Button